Λίγα λόγια για το σχολείο μας

Το σχολείο ιδρύθηκε το 1988 και πρώτη Διευθύντρια ανέλαβε την 12η Σεπτεμβρίου η κ. Μαρκέλα Διονυσοπούλου για ένα χρόνο.  Στη συνέχεια οι διευθυντές ακολούθησαν με την εξής σειρά:

13-11-1989  Ελένη Κουπατσάρα

01-09-1992  Ευάγγελος Μπενέας

05-09-2000  Μαρία Μωραϊτου (ανπληρώτρια διευθύντρια)

02-09-2002  Αγγελική Μαλτέζου

22-11-2007  Χρυσούλα Μάλλιου

09-08-2011  Αργυρώ Παπαδάκη

01-08-2017  Αλατζάς Βασίλειος

14-09-2018 Κόβας Ν. Βασίλειος

09-09-2019 Αικατερίνη Καραγιάννη

 

Το κτήριο

  

Άποψη από την κεντρική είσοδο στην οδό Νάξου 36

  

Η βορινή πλευρά προς την αυλή και το γήπεδο

Το σχολείο μας στεγάζεται σε καινούργιο ιδιόκτητο κτήριο, το οποίο εγκαινιάστηκε τον Ιούνιο του 2007, και βρίσκεται στην οδό Νάξου 36 και Φιλώτου.  Παλαιότερα στεγαζόταν στην οδό Όθωνος σε ένα κτήριο το οποίο  ενοικιαζόταν.  Διαθέτει ειδικές αίθουσες για το μάθημα της Τεχνολογίας – στον δεύτερο όροφο – όπου βρίσκεται και το εργαστήριο Φυσικών Επιστημών.  Στον πρώτο όροφο βρίσκεται το εργαστήριο Πληροφορικής.  Στο ισόγειο υπάρχει το αμφιθέατρο με πολύ καλή ηχοαπορρόφηση (ειδικά πάνελ) και καλή ακουστική το οποίο διαθέτει χτισμένη σκηνή και παρασκήνια.  Στον ίδιο φιλόξενο χώρο του αμφιθεάτρου στεγάζεται προσωρινά και η μικρή μας βιβλιοθήκη.  Το σχολείο διαθέτει 12 μεγάλες αίθουσες διδασκαλίας – δύο στον ισόγειο χώρο και οι υπόλοιπες μοιράζονται στους πρώτο και δεύτερο όροφο, όπου βρίσκεται και μία αίθουσα διδασκαλίας με μικρή χωρητικότητα.  Στο ισόγειο υπάρχουν επίσης οι αίθουσες καθηγητών και υποδιευθυντών και της διεύθυνσης. Με ιδιαίτερη υπερηφάνεια υποστηρίζουμε πως το διατηρούμε σε καλή κατάσταση ενώ ειδική μνεία θα πρέπει να κάνουμε στην καθαριότητα των κοινόχρηστων χώρων και των χώρων υγιεινής που πιστεύουμε πως βρίσκονται σε άψογη κατάσταση χάρη στις ακάματες προσπάθειες της αγαπημένης μας καθαρίστριας της κ. Ευγενίας Κοτσώνη.  Κάτι αντίστοιχο όμως, ισχύει και για το κυλικείο μας. 

Το κτήριο βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου και έχει κανείς από παντού υπέροχη θέα προς κάθε κατεύθυνση.  Βλέπουμε από την βορινή πλευρά το λόφο και την εκκλησία του Αγίου Βασιλείου σε πρώτο πλάνο ενώ από πίσω ξεχωρίζουμε εύκολα την Ακρόπολη και το Λυκαβηττό.  Από τον έναν λόφο στον άλλο περνάμε από μια πεζογέφυρα γιατί ανάμεσά μας κυλάει το γνωστό μας πια ρέμα της Πικροδάφνης. Στα νότια μας μακρινά αλλά πολύ καθαρά φαίνονται τα πλοία και η θάλασσα του Σαρωνικού και ο Πειραιάς, ενώ τις μέρες που η ατμόσφαιρα είναι καθαρή ξεχωρίζεις άνετα την Αίγινα.  Ανατολικά από τις τάξεις του πρώτου και του δεύτερου ορόφου βλέπουμε τον Υμηττό.  Τα ανοιξιάτικα και τα καλοκαιρινά βράδια η θέα σου κόβει την ανάσα, αλλά σπάνια μπορούμε να την απολαύσουμε.  Ο Δήμος όμως πολύ ευφυώς χρησιμοποιεί την πάνω αυλή μας για πολιτιστικές εκδηλώσεις κατά το μήνα Σεπτέμβριο, ιδιαίτερα υψηλής καλλιτεχνικής αξίας και έτσι γίνεται προσιτή στους κατοίκους της περιοχής. 

Το κτήριο διαθέτει αυλές σε δύο επίπεδα.  Στο επίπεδο του ισογείου βρίσκεται το προαύλιο με τις βρύσες, ενώ πιο κάτω βρίσκεται το ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ – βόλεϊ. Γύρω γύρω από τις αυλές υπάρχει περίβολος περιφραγμένος, ο οποίος ανήκει στο σχολείο και αποτελεί τον βασικό χώρο πρασίνου του σχολείου με δέντρα και άλλα φυτά.

Στον υπόγειο χώρο που είναι ήδη διαμορφωμένος και χωρισμένος σε τεράστιους χώρους, εκτός από τις αποθήκες έχουν διαμορφωθεί μια μεγάλη αίθουσα μουσικής, ένα μη εξοπλισμένο ακόμα στούντιο ηχογραφήσεων, μια αίθουσα γυμναστικής και ένα εργαστήρι εικαστικών.

Το κτήριο διαθέτει ασανσέρ και ράμπες πρόσβασης προς κάθε κατεύθυνση για όσους τυχόν τα χρειάζονται.  Έχουμε πρόσβαση προς τις αυλές από τρεις εισόδους, μία από τις οποίες μπορεί να χωρέσει φορτηγό για τις μεταφορές εξοπλισμού και βαριών αντικειμένων.

Έχοντας την πίστη πως έχουμε ένα καλό κτήριο για τις ανάγκες της σχολικής εκπαίδευσης και με την ελπίδα πως και θα το διατηρήσουμε και θα το βελτιώνουμε συνεχώς, βάζουμε πλώρη για την δημιουργία σκιάστρων και μιας μεγάλης πέργκολας, όπως και για την στεγανοποίηση των κουφωμάτων, που είναι και οι άμεσοι στόχοι μας σε αυτόν τον τομέα.

 

(Απόσπασμα από το Λεύκωμα του σχολείου που κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2013)

Σχολικό Έτος 2017-2018

Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς  2017-2018 στο σχολείο μας λειτουργούν 12 τμήματα, από 4 σε κάθε τάξη. Λειτουργεί επίσης τμήμα ένταξης και υπάρχουν εκπαιδευτικοί παράλληλης στήριξης.

Στο σχολείο μας έκαναν πρακτική άσκηση καθηγητές διαφόρων ειδικοτήτων ως προς την ειδική αγωγή στα τμήματα ένταξης.

Πολιτιστικές εκδηλώσεις: Οργανώθηκε η πολιτιστική εκδήλωση "3η Έξοδος" στην πλατεία του Αγ. Βασιλείου και για 6η συνεχόμενη χρονιά έγινε παρουσίαση των συγκροτμημάτων.

 

Σχολικό Έτος 2015-2016

Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς  2015 -16 στο σχολείο λειτουργούν 12 τμήματα, από 4 σε κάθε τάξη.  Λειτουργεί επίσης Τμήμα Ένταξης και υπάρχουν Εκπαιδευτικοί Παράλληλης Στήριξης.  Από τα Χριστούγεννα 2015 και μετά  το σχολείο διαθέτει επιστάτη.


Στο σχολείο μας επίσης κάνουν πρακτική άσκηση και δύο σχολικοί φύλακες κατά τις πρωινές ώρες. 


Πρακτική άσκηση επίσης κάνουν φοιτητές Ειδικής Αγωγής, Αγγλικής Φιλολογίας και Φυσικής Αγωγής σε συνεργασία με την Μονάδα Αναπτυξιακής Παιδιατρικής της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, των ΤΕΦΑΑ και του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΕΚΠΑ.

 

Σχολικό Έτος 2013-2014

Φέτος στο σχολείο μας λειτουργούν 4 τμήματα στην Α’ τάξη, 4 τμήματα στη Β’ τάξη και 3 τμήματα στη Γ’ τάξη.

Επίσης, λειτουργεί Τμήμα Ένταξης για τους μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες.

Υποστηρίζονται μαθητές με χαμηλή επίδοση στα φιλολογικά μαθήματα και στα μαθηματικά. Απασχολούνται οι καθηγητές  Νίκος Χρήστου, μαθηματικός ΠΕ03 και η Μυρτώ Μάλλη-Πολλάκη, φιλόλογος ΠΕ02.

Πρακτική Άσκηση Φοιτητών  - Συνεργασία με Πανεπιστήμια και Φορείς
Στο σχολείο μας κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά έκαναν την πρακτική τους άσκηση φοιτητές από τα αντίστοιχα τμήματα του Πανεπιστημίου Αθηνών στα μαθήματα της Αγγλικής Γλώσσας και της Φυσικής Αγωγής όπως και στο Τμήμα Ένταξης σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, και συγκεκριμένα :
Τρεις φοιτήτριες για την Ειδική Αγωγή στο Τμήμα Ένταξηςαπό τη Β ΄ Παιδιατρική Κλινική Νοσοκομείου Παίδων ΑΓΛΑΪΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ μέσω του Παν/μιου Αθηνών
Δύο φοιτήτριες από το Τμήμα Αγγλικής Φιλολογίαςτου Παν/μιου Αθηνών.
Τέσσερις φοιτητές από τα ΤΕΦΑΑ.